IBM Blockchain Platform

ibmIBM BLOCKCHAIN PLATFORMibp

 

 


Nedir?

IBM Blockchain Platform, 2015 yılından bu yana desteklediği Hyperledger platformunu, iş dünyasının ihtiyaçlarını karşılamak üzere özelleştirmektedir. Blockchain’in sağladığı değiştirilemezlik ve akıllı sözleşmeler gibi özellikleri, şirketlerin verimliliğini artıracak ve maliyetlerini düşürecekibp-1 senaryolarda kullanmaları için geliştirmiştir.

Çeşitli sektörlerdeki lider kurumlar, sektörlerinde güven oluşturmak ve yeni değerler ortaya çıkarmak için IBM Blockchain'in özel uygulamalarından faydalanıyorlar.

Linux Foundation tarafından geliştirilen açık kaynak kodlu Hyperledger Projesi'ne ait Fabric kodlarını kullanan IBM Blockchain, kurumsal şirketlerin kamuya açık servislerini kullanarak özel blockchain ağları oluşturmalarını sağlamaktadır.       

IBM Blockchain Platform, bünyesinde hazır halde barındırdığı araçlar, geliştirme kitleri, eklentiler, çeşitli yol gösterici örnekler ve saniyede binden fazla işlemi gerçekleştirebilmesi gibi özellikleriyle kurumsal şirketlerin ihtiyaçlarınca cevap verebilen bir çözümdür.

Blockchain platformları, birçok farklı işletmeler ve bilgi işlem ortamları arasında is birliğine ihtiyaç duyar. Red Hat OpenShift ile optimize edilen IBM Blockchain Platformu bu ihtiyaç üzerine kurulmuş bit platformdur. IBM Blockchain Platformu daha fazla kolaylık, esneklik, güvenilirlik ve güvenlik için hibrit bulut, çoklu bulut ve şirket içi ortamlarda çalışabilmektedir.


Özellikleri

ibp-2• Linux Foundation'dan açık kaynaklı Hyperledger Fabric üzerine inşa edilmiştir.

• Agile geliştirme ve dağıtım için entegre DevOps araçlarına sahiptir.

• Herhangi bir Bulut üzerinde çalışabilen Açık Standart Blockchain içerir.

• Erişilebilir/eksiksiz örnekler (GitHub), Ücretsiz ortamda çalışabilen tam demolardan yararlanın.

• Kripto hızlandırma yoluyla optimize edilmiş performans sağlar.

• Güvenlik risklerine dayalı tamper-proof konteyner sistemlerini kullanır.


Faydalarıibp-3

• Geniş çapta kabul edilebilirlik sağlamak için açık standartlar kullanır.

• Agile geliştirme ve dağıtım sağlar.

• Yüzlerce IBM Blockchain projesinden yararlanın.

• Öğretici örnekler, geliştirici araçlar ve entegre Hyperledger Composer ile uygulamalar oluşturun.

• Blockchain çözümlerini hızla oluşturmak için araçlar sunar.

• Akıllı sözleşmelerin hızlı dağıtımı için etkileşimli ve kullanışlı bir arayüz sağlar.

• Node.js, Golang, Java veya JavaScript'te dillerinde yazdığınız akıllı sözleşmelerinizi yerel olarak kolayca geliştirmek için IBM Blockchain Platform Developer Tools'u kullanın veya bunları bulutta geliştirmek için Red Hat CodeReady Workspaces'i kullanın. Konsolla SDK entegrasyonundan yararlanın ve zengin öğreticilerimizden ve örneklerimizden öğrenin.


ibp-4Kolayca dağıtın. Ağları her zamankinden daha hızlı dağıtmak için Ansible Playbooks veya Red Hat Marketplace'i kullanın.

Kimlikleriniz üzerinde tam kontrol sağlayın. Nodelarınızı yönetmek için kullanılan anahtarları depolayın veya yönetin. İsteğe bağlı olarak, bir Donanım Güvenlik Modülü (HSM) kullanarak anahtarlarınızı oluşturun ve depolayın.

Her Yerde Çalıştırın. IBM Blockchain Platform konsolunun birleşik kod tabanı sayesinde, bileşenlerinizi IBM Cloud ve diğer bulut sistemleri tarafından desteklenen herhangi bir ortamda çalıştırmanız mümkündür.

Birleşik operasyon. IBM Blockchain Platform konsolu, tüm kuruluş ve nodelarınızı tek bir konsolda yönetmenize olanak tanır. Ayrıca bir blok zinciri konsorsiyumuna üye ekleyebilir veya üye kaldırabilir, kanallar oluşturabilir ve bunlara katılabilir ve konsolunuzdan akıllı sözleşmeler dağıtabilirsiniz.

 

Kubernetes hizmet entegrasyonu. Log kayıt özellikleri için IBM Log Analysis ve izleme için Prometheus ve IBM Cloud Monitoring gibi hizmetlerden yararlanın. IBM Cloud Kubernetes Service ve OpenShift panoları, IBM Log Analysis ve IBM Cloud Identity and Access Management (IAM) gibi yerleşik IBM Bulut hizmetlerinden yararlanın.

Diğer Fabric ağlarına bağlanın: IBM Blockchain Platform peer’larını, Hyperledger Fabric bileşenlerini çalıştıran herhangi bir ağa katılın. Benzer şekilde, Fabric peer’larını, IBM Blockchain Platform'da devreye alınan bir sipariş hizmetinde barındırılan kanallara katılmaya davet edebilirsiniz. Hyperledger Fabric API'lerini veya CLI'yı kullanmanız gerekeceğini unutmayın.

BİZİMLE İLETİŞİME GEÇİN

Bu internet sitesinde sizlere daha iyi hizmet sunulabilmesi için çerezler kullanılmaktadır. Çerezler hakkında detaylı bilgi almak için Kişisel Verilerin Korunması Kanunu mevzuat metnini inceleyebilirsiniz.
Kabul