Red Hat Openshift Konteyner Platformu: Hızlı inovasyon için Kubernetes

Kubernetes'e Genel Bakış

 

İşletmeler, ihtiyaçlarını karşılamak için hızla gelişen uygulamalar sunarak sektörde fark yaratırlar. Uygulamalar geliştirildikten sonra taşınabilir, güvenli, ölçeklendirilebilir ve yönetilmesi kolay olmalıdır. Kuruluşlar bu ihtiyaçları karşılamak için konteynerlere ve Kubernetes'e yöneliyor. Çünkü hızlıca yeni uygulamalar sunmak veya mevcut uygulamaları konteynerize edip buluta taşımak, güvenilir bir platform ihtiyacı ortaya çıkarıyor.

Açık kaynak liderleri tarafından üretilen Red Hat® OpenShift®, öncü bir kurumsal Kubernetes platformudur.  Bu ortam, full stack otomatize işlemlerle donatılmış, uygulama geliştiriciler için kolaylıklar içeren her yerde uygulama geliştirmek ve sunmak için güvenli, tutarlı bir platformdur. Red Hat OpenShift ile işletmeler önemli olan konulara odaklanabilir, rekabetçi kalabilir ve sürekli artan müşteri beklentilerini aşabilir.

Red Hat Openshift Konteyner Platformu

          Red Hat Openshift; hibrit bulut, kurumsal konteyner ve Kubernetes geliştirme ortamları için ihtiyaç duyulan her şeyi barındırır. Bununla birlikte kurumsal düzeyde bir Linux işletim sistemi, konteyner çalışma zamanı, ağ oluşturma, izleme, konteyner kayıt defteri, kimlik doğrulama ve yetkilendirme çözümleri içerir. Bu bileşenler, her bulut ortamında bulunabilen eksiksiz bir Kubernetes platformunda birleşik işlemler için birlikte test edilir.

Red Hat OpenShift 4 Mimarisi

Kurumsal Kubernetes

Bir Kubernetes paketini indirmek ve kurmak bireysel kullanım için kolaylaştırıcı olmasına karşın, iş açısından kritik uygulamalar çalıştıracak çoğu kurumsal kullanıcı için yeterli değildir. Konteynerleri dağıtmak için daha sağlam ve zengin özellikli bir ortam oluşturmaya ve yönetmeye yardımcı olacak Kubernetes'e eşlik edebilecek ek hizmetlere ihtiyaç bulunmaktadır. Red Hat bu ihtiyacı karşılamak için, müşterileri ve ortakları ile Kubernetes'i geliştirmek, yeni özellikler ve işlevler geliştirmek, bu özellikleri eklentilerle donanmış hizmetleriyle entegre etmek ve uygulama piyasaya sürülmeden önce bu özelliklerle güçlendirmek için çalışır.

Sayısız uygulama örneği ve uygulama geliştirme-dağıtım aşamalarında tutarlı süreçleri olmadığı haliyle Kubernetes, yönetimi çok zor bir ortamdır. Kubernetes operatörleri, veritabanları, önbellekleri ve izleme sistemleri gibi kalıcılık ve öngörülebilirlik gerektiren durumdaki uygulamaların yönetimini basitleştirir. Uygulamaları en iyi yönetim uygulamaları ile kodlar ve paketler ve güncellemeler, yedeklemeler ve düğüm ölçeklendirme gibi görevleri otomatikleştirmek için standart Kubernetes araçlarını kullanırlar.

          Kubernetes Operatörlerini kullanan Red Hat OpenShift, konteyner yığınınızın her bir parçası için işletim sistemi, Kubernetes ve küme(cluster) hizmetleri, uygulamalar ve Red Hat Konteyner Depolama ile kalıcı veri depolama için otomatik kurulum, güncelleme ve yaşam döngüsü yönetimi sunar. Sonuç, manuel ve seri yükseltmeler veya kesinti süreleri olmadan daha güvenli, her zaman güncel bir Kubernetes uygulama platformudur. Red Hat OpenShift, operatörlerin ölçekleme uygulamalarını desteklemek için bir model olarak kullanılmasını desteklerken operasyonel tutarlılığı sağlamadaki yükü aşağıdaki gibi azaltır:

  • Operatörler OpenShift'te yerleşiktir, bu nedenle Kubernetes ve küme hizmetleri her zaman günceldir.
  • Embedded OperatorHub ortamı, OpenShift üzerinde çalıştığı doğrulanmış bağımsız yazılım satıcısı (ISV) Operatörleri için bir keşif pazarı sağlar.
  • Kubernetes Operatörleri frameworkü OpenShift'e özel değildir ve herhangi bir Kubernetes platformuna dağıtılabilir.

Hibrit Bulut Ortamları için Üretilen Openshift Konteyner

Red Hat OpenShift Konteyner Platformu, şirket içi ve genel bulut altyapılarında çalışır ve uygulamaların kendi kendini yöneten bir çözüm olarak nasıl dağıtılabileceğine dair hibrit bir yaklaşım sağlar. Red Hat OpenShift Dedicated, Red Hat tarafından barındırılan ve yönetilen, özel buluttaki kümeleri sunan bir hizmettir. Microsoft Azure Red Hat OpenShift, Microsoft üzerinden barındırılan bir teklif olarak da kullanılabilir. Tüm OpenShift platformu varyantları, geliştirici verimliliğini artırmaya ve hibrit bulut genelinde tutarlı bir temel üzerinde uygulama taşınabilirliği sağlamaya yardımcı olmak için kullanılabilir.

Red Hat OpenShift şunları sağlar:

  • Red Hat tarafından veya kendi yönetiminizde olabilecek kullanım modelleri seçimi
  • Cloud.openshift.com aracılığı ile tek bir konsoldan görünürlük ve yönetim imkanı
  • İhtiyaçlara göre kullanım ve gerektiğinde geri ödeme özelliği
  • DevOps becerileri sayesinde geliştiricilerin verimliliğini artırma

 

Red Hat OpenShift, konteyner ların ve Kubernetes'in geliştiriciler için yapabileceklerinin sınırlarını zorlar, durum bilgisi olan uygulamalar, sunucusuz veya olay güdümlü uygulamalar ve makine öğrenimi için yeniliği teşvik eder. Platform, güvenlik odaklı uygulama geliştirmeye uygun olarak Jenkins ve diğer standart sürekli entegrasyon / sürekli dağıtım (CI / CD) araçlarıyla sıkı bir şekilde entegredir.

Red Hat OpenShift, geliştiricilerin önemli işlerine vakit ayırabilmeleri için hız, çeviklik, güven ve seçim ile oluşturmanıza yardımcı olur. Şunları sağlar:

  • Kaynak kodunu çalışmaya hazır hale getirebilmek için kaynaktan-imaja (S2I) işlemini içeren otomatik iş akışları.
  • Kubernetes kavramlarına aşinalık duygusunu ortadan kaldıran gelişmiş geliştirici perspektifi ve sadece geliştiricilerin önem verdiği bilgi ve konfigürasyonları yansıtır.
  • OpenShift Hizmet Kataloğu aracılığıyla AWS, Microsoft Azure ve Google Cloud Platform gibi genel bulut sağlayıcılarının hizmetlerine bağlantı.

 

OpenShift: Güvenilir sunucu. Güvenilir içerik. Güvenilir platform.

Red Hat, teknolojik ilerleme yolunda önemli yenilikleri yönlendirmek için açık kaynak uzmanlığını kullanan, Kubernetes ve konteyner projelerinin bir topluluk lideri ve kurucusudur. Red Hat OpenShift, bu amaçla Kubernetes üzerine kapsamlı ve sürekli güvenlik yapıları ve işletim sisteminden uygulamaya ve yazılım yaşam döngüsü boyunca full stack işlemler için tasarlanmıştır. Son derece hassas veri ve iş yüklerini işleyen hükümet kuruluşları için OpenShift, Federal Bilgi İşleme Standartları (FIPS) modunda çalışabilme ve Red Hat Enterprise Linux FIPS onaylı şifreleme yöntemlerini kullanma becerileriyle donatılmıştır.

 

Gelişmiş Özellikler

Uygulamalar merkezi olmayan servis hizmetlerine dönüştükçe, bu servisler arasındaki iletişimi ve güvenliği yönetmek daha zor hale gelir. ‘Red Hat OpenShift Service Mesh’, mikro servis tabanlı uygulamaları bağlamak, yönetmek ve gözlemlemek için tek tip bir yol sağlar.

‘Red Hat OpenShift Serverless’ modeli kullanılarak, bir uygulama yalnızca gerekli işlem kaynaklarını tüketebilir ve kullanıma göre otomatik olarak ölçeklendirilebilir. Bu, geliştiricilerin sunucu sağlama ve bakım giderlerini ortadan kaldırır, bunun yerine uygulama geliştirmeye odaklanmalarını sağlar. ‘OpenShift Serverless’, geliştiricilerin isteğe bağlı olarak ölçeklenecek veya sıfıra ölçeklenecek sunucusuz uygulamalar geliştirmesine ve çalıştırmasına yardımcı olur.

 

‘Red Hat OpenShift Pipeline’ ile geliştiriciler, yönetilecek merkezi CI / CD sunucusu olmadan uygulama geliştirme aşamalarında tam kontrol sahibi olabilirler. OpenShift Pipeline, CI / CD akışının her adımını kendi konteyner ında çalıştırır ve her adımın talepleri karşılamak için bağımsız olarak ölçeklenmesine izin verir. Bu, OpenShift konsolu geliştirici perspektifi, komut satırı arabirimleri (CLI'ler) ve tümleşik geliştirme ortamları (IDE'ler) aracılığıyla kolaylaştırılmış bir kullanıcı deneyimi sağlar.

 

Red Hat OpenShift ile uygulama geliştirme yolculuğuna çıkın

Red Hat, uzun vadeli yenilikler için kapsayıcı uygulamalar oluşturmak ve çalıştırmak için tutarlı, hibrit bir bulut temeli olarak hizmet veren Red Hat OpenShift, müşterilerimizin buluta yaptığı yolculukları desteklemektedir. Kurumsal açık kaynak ile dijital dönüşümünüzü güçlendirin ve müşterilerinizin bekledikleri olağanüstü deneyimleri nerede olurlarsa olsunlar hızlı bir şekilde sunmak için ekiplerinizi uygun maliyetli, tek bir platformda birleştirin.

Red Hat OpenShift, BT ekiplerinin ve uygulama geliştiricilerinin ihtiyaçlarını karşılar. Müşteriler, yukarı akış projelerine dayanan kendin yap (DIY) platformları, genel bulutlarda yönetilen hizmetler ve diğer kendi kendine barındırılan platformlar da dahil olmak üzere Kubernetes çözümlerinde geniş seçeneklere sahiptir. Red Hat OpenShift, yetkin uzmanlık tarafından yönlendirilen daha güvenli, desteklenen bir Kubernetes platformu isteyen müşteriler için önde gelen bir seçenek olarak öne çıkıyor.

 

 

 

 

Özellikler ve Beceriler

Özellik

Beceri

 

Platform

Ölçeklendirme

OpenShift Container Platform üzerinde çalışan uygulamalar ölçeklendirilebilir. Bir örnekten binlerce örneğe saniyeler içerisinde ölçeklenilebilir.

Çoklu Kümeli Federasyon

Konsolide kümeler ve Kubernetes kullanımı

Teknolojileri ile şirket içinde veya bulutta tutarlı bir yönetim katmanı sunar.

Kalıcı Depolama

Red Hat OpenShift Konteyner Depolama, kullanıcıların kalıcı veri tabanları olan bir şekilde çalışmasını sağlar.

Açık Kaynak Standartları

Openshift Konteyner Platformu, birçok açık kaynak teknolojisine ek olarak Open Containers Initiative (OCI)/Docker-formatted containers and Cloud Native Computing Foundation (CNCF) sertifikalarına sahiptir.

Konteyner taşınabilirliği

OCI endüstri standardı üzerine inşa edilmiş konteyner imajları geliştirici ortamları ve üretim arasındaki taşınabilirlik kolaylığına sahiptir.

 

Geliştirici Verimliliği

Kendi ihtiyaçlarını karşılayabilme

Geliştiriciler istediklerinde hızlı ve kolay bir şekilde kendilerine sağlanan ortamda uygulama ortamlarını oluşturabilirler.

Çoklu Dil Desteği

Geliştiriciler çeşitli dilleri, çerçeveleri ve

veritabanları aynı platformda kullanabilirler

CI/CD Entegrasyonu

Openshift Konteyner Platformu CI/CD desteği ile otomatik test ve entegrasyon sağlar. Böylece geliştiricilerin manuel işlemlerini azaltarak verimliliklerini artırır.

Kullanıcı Arayüzü

Geliştiricilerin zengin komut satırı araçlarına ve Eclipse tabanlı IDE'lere doğrudan erişimi vardır.

Kaynaktan imaja dönüştürme

OpenShift Konteyner Platformu bir araç kiti ve iş akışı sağlayarak kaynak kodunu çalışmaya hazır imajlar üretmek için konteyner haline getirir.

 

 

Kurumsal işlemler

Otomatik kurulum

ve güncellemeler

Otomatik kurulum ve güncelleme desteği pek çok Openshift platformunda desteklenmektedir. Tek bir yapı ile kurulum, güncelleme, konfigürasyon gibi işlemler yapılabilir.

Otomasyon

Openshift Konteyner Platformu ile otomatize konteyner ve uygulama kurulumları, ölçeklendirme ve yönetim işlemleri çok daha standart ve kolaydır.

Sağlam Ekosistem

Sürekli genişleyen iş ortakları ekosistemi ve çok çeşitli entegrasyonları ile müşterilere güvenilir bir ortam sunar.

 

BİZİMLE İLETİŞİME GEÇİN

Bu internet sitesinde sizlere daha iyi hizmet sunulabilmesi için çerezler kullanılmaktadır. Çerezler hakkında detaylı bilgi almak için Kişisel Verilerin Korunması Kanunu mevzuat metnini inceleyebilirsiniz.
Kabul